Плаж Болата предстои да бъде изведен от защитена зона „Комплекс Калиакра”

При засилен интерес преминаха приемните на народния представител от ПП ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев в Каварненско

Очаква се плаж Болата да бъде  изведен от защитената зона „Комплекс Калиакра”, съобщи  на среща с жителите на село Българево народният представител от ПП ГЕРБ и областен координатор на партията вицеадмирал Пламен Манушев. Той припомни, че това е ангажимент, който е поел и с това са ангажирани и министрите на туризма Николина Ангелкова и на регионалното развитие Николай Нанков. От Община Каварна е поискана обосновка, след което се очаква да се пристъпи към реалното изваждане на плажа от защитената зона и да има свободен достъп до него. Предстои на държавно ниво да се реши под каква форма плажът ще се стопанисва.

През 2018 година се очаква да бъде решен и друг проблем за живеещите в региона – състоянието на пътя Каварна-Българево-Шабла, съобщи вицеадмирал Манушев. Това уверение той е получил от министър Нанков. Депутатът припомни, че пътят има спешна нужда от рехабилитация, а поради лошото му състояние, там постоянно възникват катастрофи. За последните 4-5 години има 15 смъртни случая.

Увеличените квоти за улов на калкан, забраните за тралене, проблеми с водоснабдяването, заповедта за утвърждаване на новите защитени зони, бяха сред обсъжданите теми по време на приемните на народния представител в селата Свети Никола и Българево, както и в град Каварна.

В срещите взеха участие членовете на областното ръководство на ПП ГЕРБ  Красимир Николов, общински ръководител на ГЕРБ-Добрич,  и Васил Василев, общинският ръководител на партията в Каварна Росен Димов, общински съветници. Много каварненци се възползваха от възможността да поставят проблемите си пред тях. 

При срещата си с кмета Нина Ставрева вицеадмирал Манушев потърси отговори на част от поставените от каварненци въпроси.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен