Благотворителна работилница организира Православният център

Ще бъдат изработвани ръчно коледни свещи за благотворителния базар "Деца подаряват Коледа"

,Благотворителна работилница организира днес, 20-ти декември от 18 часа, Православният информационен център в Благоевград. Ще бъдат изработвани ръчно коледни свещи за благотворителния базар "Деца подаряват Коледа".
“Деца подаряват Коледа” е благотворителна инициатива, организирана от местни ученици-доброволци по проект “Доброволческа академия” и екипът на сдружението. Инициативата е благотворителен базар в помощ на малката Мартина от Банско, която се нуждае от 70 000 лв. месечно за рехабилитация в Израел.
Всички събрани средства от базара ще бъдат дарени по дарителската сметка на Мартина. След приемане на хапче в желатинова капсула, 3-годишната Мартина изпада в кома. След месец лечение в България се установява, че лекарите не могат да й помогнат и бива транспортирана в Турция. Лекарите регистрират хидроцефалия, налагаща неврохирургична операция за поставяне на вентрикулоперитонеален шънт. След направената операция в Турция Мартина се нуждае от специализирана рехабилитация в Израел, която струва 70 000 лева на месец, която е непосилна за семейството. След няколко благотворителни кампании сумата за лечението до края на месец декември е събрана. Ако сумата за лечението за месец януари не бъде събрана, Мартина ще трябва да прекъсне своето лечение. Нека заедно помогнем на едно малко ангелче да оздравее!