Невяна Владинова: Това беше сбъдната мечта

Спорт

20-12-2017, 10:13

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Григор Димитров е спортист на годината на България за 2017 година!

Най-отговорното състезание предстои на Световното първенство в София

"Това беше една мечта. Пожелах си го миналата година. Стояхме отстрани и гледахме с Катрин и на мен ми се сбъдна. Това каза за БНТ гимнастичката Невяна Владинова, която зае трето място в класацията "Спортист на годината". На Световното през 2017 Невяна спечели бронзов медал на топка, като взе два бронзови медала и на Европейското първенство. Гост в студиото бе и Владимир Далаклиев, който остана на девето място, но каза, че за първи път този спорт има участник в престижната класация "Спортист на годината".

"Това е бойно изкуство, което ни учи на много неща. Много се радвам, че отдадоха честта точно на майка ми да ми връчи наградата. Спортът е въпрос на възпитание на самите родители и е много важно още от ранна детска възраст да насочат децата си към спорт. Последната година има доста голям интерес. Таекундото набира популярност в света, но и в България особено след най-успешната година в историята ни. Това става и благодарение на федерацията и нашите успехи. За първи път имаме участник в Спортист на годината", коментира Дараклиев.

"Идеята беше страхотна да се обърне внимание и на семействата ни. На мен лично ми се къса сърцето всеки път, когато видя след състезание как родителите ми чакат до последно да ме видят дори за 2 минути. Това беше специална вечер и за тях", обясни Невяна Владимирова.

Владимир Далаклиев каза, че през новата годината му предстои европейски първенство и турнири от Гран при серии, на които участват само Топ 32 участници в олимпийската ранглиста.

Владинова коментира, че най-отговорното състезание за тях предстои на Световното първенство в София и ще направят всичко възможно да зарадват хората и да се чуе отново българският химн, а главната им цел остава Токио.