Новата сграда на детска градина „Ралица“ в „Коматево“ отваря врати за 100 деца

Мисия Пловдив

20-12-2017, 15:57

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Всяка от групите в новото крило на градината разполага със собствена модерна детска площадка, отговаряща на съвременните стандарти за безопасност

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, кметът на район „Южен“ Борислав Инчев, председателят на Общинския съвет Савина Петкова и директорката на ДГ „Ралица“ Мариана Радичева прерязаха лентата на новото крило на детската градина в „Коматево“.

Една година след първата копка 100 деца от квартала ще ползват прекрасните условия за 4-те групи в новата постройка, 2 от които са яслени. Осигурена е топла връзка със старата сграда, локално парно за зимата и климатици за горещите летни дни, независима соларна система ще подгрява водата в 500-литров бойлер.

Всяка от групите в новото крило на градината разполага със собствена модерна детска площадка, отговаряща на съвременните стандарти за безопасност. Това стана възможно след събарянето на бараките в двора, строени през 1971 г. и използвани до миналата година за учебни занимания на децата.

Кметът на район „Южен“ Борислав Инчев благодари на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и общинските съветници, които със своите решения и осигуреното финансиране направиха възможна новата придобивка. По думите му с инвестицията в размер на 1 250 000 лв. по строителството и обзавеждането не само се подобряват условията в градината, но се и осигуряват места за всички деца в „Коматево“.

„Чувстваме сме радостни, удовлетворени и благодарни на всички, които имат принос за  реализирането на тази наша мечта“, сподели директорката на ДГ „Ралица“ Мариана Радичева от името на целия екип и родителите.

 „След като през последните няколко години построихме детските градини  „Чайка“, „Мир“, „Котаракът в чизми“, детска ясла „Приказка“, обновихме и разширихме съществуващи детски заведения, продължаваме да изграждаме още нови градини“, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Той посочи, че жителите на града постоянно се увеличават, което се отразява върху потребностите от нови детски заведения.

Очаква се през 2018-а да стартират дейностите по изграждането на градина на бул. „Александър Стамболийски“, предстои разширение с 2 групи на ДЯ „Веселушко“ в „Източен“, предвижда се нова по-голяма сграда на ДГ „Каменица“ в „Централен“, а на по-късен етап – още нови детски заведения в „Южен“, „Северен“ и „Западен“.

На откриването на новата сграда на ДГ „Ралица“ дойдоха също заместник-кметът по образованието на Община Пловдив Стефан Стоянов, председателят на Постоянната комисия по образование в Общинския съвет Вихра Ерамян, районни кметове, общински съветници, директори на общински предприятия, журналисти и граждани. Отец Стоян отслужи водосвет, а възпитаниците на градината пяха и танцуваха пред многобройните си гости.