Борисов и вицепремиерът на Сингапур обсъдиха задълбочаване на сътрудничеството

По време на срещата бе изразено желание за активизиране на диалога на високо равнище

Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът на Сингапур Тарман Шанмугаратнам обсъдиха възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в политическата и икономическата област между двете страни, предаде правителствената пресслужба.

По време на срещата бе изразено желание за активизиране на диалога на високо равнище, което ще спомогне за засилването на партньорството в търговията, транспорта, технологичния трансфер. „България е заинтересована от привличането на инвестиции, особено в развитието на информационните и комуникационните технологии, електрониката, биотехнологиите, фармацията“, отбеляза българският премиер и посочи, че страната ни предлага изключително благоприятни условия за инвестиции.

Бойко Борисов и Тарман Шанмугаратнам изразиха съгласие, че съществува потенциал за засилване на сътрудничеството и в областите образование, култура, околна среда и туризъм. Те се договориха връзките между двете страни активно да продължат да се развиват и чрез обмен на делегации и бизнес делегация.