Горанов: Стрелбата по служителя на НАП е изтрел към държавата

Политика

21-12-2017, 14:04

Снимка:

wikipedia

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

НАП предупреждава, че отново се разпространява вирус от нейно име

Ясно е едно – посегателството и опитът за убийство не е свързан с личния живот на данъчния служител, няма лични мотиви

Разглеждаме стрелбата по 43-годишния Иво Стаменов – директор на отдел „Фискален контрол” в Национална агенция по приходите (НАП), като посегателство не към конкретен високопоставен държавен служител, а като изстрел към държавата и държавността. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов на брифинг в Министерски съвет след среща при премиера Бойко Борисов.

На срещата при Борисов присъстваха главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Валентин Радев, шефовете на НАП и Митници.

„За първи път от много време има посегателство, което не се изчерпва само до чертата на запален личен автомобил, за първи път има посегателство изключително нагло и демонстративно и на което трябва да се отговори изключително твърдо от държавата”, заяви главният прокурор Сотир Цацаров. Ясно е едно – посегателството и опитът за убийство не е свързан с личния живот на данъчния служител, няма лични мотиви. Това е свързано с изпълнението на служебните му задължения и е свързано с това, че те са били изпълнявани съвестно. Това посегателство не е само посегателство лично спрямо него, очевидно е, че със своите служебни задължения той го е предизвикал. Това обаче е сигнал зловещ към всички негови колеги и към всички, които работят за държавата, подчерта Цацаров.

Вътрешният министър Валентин Радев обяви, че са изпратени три сигнала. Първият е, че простреляният Иво Стаменов е в добри ръце във ВМА. Вторият сигнал бе даден от премиера и всички от НАП и Митници чуха че държавата е зад тях. Третият – към тези, които стрелят.

Това е изстрел срещу държавността. Ние сме решени да стигнем до края – да открием не само извършителя, а и този който е направил поръчката, заяви още Радев.