Децата в обновената ясла №8 ще посрещнат 2018г. топло и уютно

Детска ясла „Васил Левски“ работи близо 50 години, без нито веднъж да е правен основен ремон

Родители, колеги от детски заведения и много приятели споделиха радостното откриване на обновената Дневна детска ясла №8 „Васил Левски“ в Казанлък, което бе благословено с водосвет.

Директорът Радостина Тонева благодари на родителите за помощта по време на ремонта и на Община Казанлък, в лицето на Кмета Галина Стоянова, че яслата вече е красива, топла и уютна.

Галина Стоянова благодари на всички, които са помогнали за ремонта, оцени настояването на екипа на детското заведение и отбеляза, че „За нас, в Община Казанлък е много важно децата да са в добри ръце“. Тя пожела здраве и щастие на децата, спокойствие за родителите, защото техните малки момиченца и момченца са в ръцете на професионален колектив. Кметът на Общината преотстъпи участието си в прерязването на лентата на новата ясла на един от по-смелите родители с пожелание за „На добър час!“.

С кратка детска програма в навечерието на Коледа малчуганите посрещнаха представителите на Общинското ръководство и Дядо Коледа. Те получиха много подаръци от Община Казанлък, съобразени с тяхната възраст – конструктори, лекарски кабинети, кукли, кубчета и много други играчки.

Всички гости на тържеството си пожелаха здраве, късмет и успешна 2018-та!

Детска ясла „Васил Левски“ работи близо 50 години, без нито веднъж да е правен основен ремонт. Успешното представяне на Община Казанлък по Проект „Красива България“ даде възможност за извършване на сериозни строително-монтажни работи, с които материалната база за 64 деца до 3-годишна възраст, обособени в 4 яслени групи и 23 души персонал да бъде значително подобрена .

Мерките за енергийна ефективност са внедрени по Проект „Красива България” (ПКБ) 2017 към Министерството на труда и социалната политика, по Мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура”. Общата стойност на проекта  е в размер на 179 792 лв. с ДДС, от които 50% е съфинансирането от Община Казанлък и 89 896 лв. с ДДС (50 % от общата стойност) - от Проект „Красива България”. Извършените дейности обхващат подобряване на състоянието на сградата на детската ясла с подмяна на дограма, топлоизолация на външни стени, нов покрив. Допълнително, Община Казанлък газифицира детското заведение със средства от собствения си бюджет в общ размер 49 885,68 лв.