Кр. Каракачанов: Наистина това правителство няма алтернатива

Ако някой иска да се коалира с ДПС, в края на краищата всички ние сме хора със свободна воля

„Фактът, че и почетният лидер на ДПС декларира, че това правителство няма алтернатива, показва, че все пак и в тази партия, която най-крайно ни критикува, има хора, и то умни хора, които мислят правилно“, каза пред журналисти вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Истината е, че наистина няма алтернатива. И тук не е въпросът само за Европредсeдателството. Всички се фиксират само в Европредседателство. То е едно нещо, което минава за шест месеца, въпросът е през времето на мандата на това правителство какво ще свършим, всяко едно министерство“, каза Каракачанов. Той отбеляза, че има много неща, които са искали да свършат, но не са могли и в Министерството на отрбаната, и въобще като правителство. „Европредседателството ще мине и ще замине“, допълни той.

На въпрос дали не го притеснява, че с това изявление на Ахмед Доган вече се очертава нова възможност за коалиране на ГЕРБ с друга политическа сила в сегашната конфигурация на Народното събрание, Каракачанов е категоричен, че в този мандат няма как да се случи Обединени патриоти да се коалират с ДПС. За това дали може те да излязат от кабинета, той каза, че към момента такава възможност не е разглеждана нито при тях, нито съвместно с ГЕРБ. „Но ако някой иска да се коалира с ДПС, в края на краищата всички ние сме хора със свободна воля“, посочи той.