Връчиха наградите "Полицай на годината"

Министър Валентин Радев благодари сърдечно на служителите на МВР, за неуморния труд в името на обществото

На тържествена церемония „Полицай на годината“ бяха отличени полицаи и колективи, постигнали високи професионални резултати, информира пресцентърът на МВР. Те бяха сърдечно поздравени от министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Вие спечелихте едно състезание, но не помежду си, а между вас и престъпността. Тези награди са оценка за труда и на вашите колеги, с които работите заедно, както и за търпението и проявеното разбиране от  семействата ви, с тези думи вътрешният министър поздрави наградените служители. В словото си той обърна внимание и на резултатите, изведени от статистиката – от регистрирани 92 000 престъпления,  43 000 са разкрити. В мониторинговия доклад МВР се сочи за пример по отношение на борбата с корупцията. Фронтекс, както и партньорите ни, също изтъкват решаващата роля на МВР в опазването на границата. Това са добри знаци, но най-важният от тях, е че хората ни приемат  все по-добре, обобщи министър Радев. Той увери, че политическото и професионалното ръководство на министерството ще продължат да полагат усилия за подобряване на условията на труд и заплащането на служителите.
За 24-та поредна година бяха връчени наградите „Полицай на годината“. Церемонията се състоя в зала 8 на НДК, а инициатори бяха МВР и фондация „Доверие и закрила“.
По традиция бяха връчени четири индивидуални, четири колективни и две поощрителни награди. За поредна година бе присъдена и специална награда за граждански принос към работата на полицията. По идея на директора на ГДНП гл.комисар Христо Терзийски бе отличен и председателят на фондация „Доверие и закрила“ Христо Друмев, благодарение на когото почти четвърт век се провежда церемонията „Полицай на годината“.
Всички наградени получиха специална грамота и предметна награда, осигурени от фондация „Доверие и закрила“, а носителите на приза „Полицай на годината 2017 г.“ индивидуално и колективно - купа.
За първи път тази година по време на церемонията се проведе и търг на детски рисунки, дело на  възпитаници на инициативата Детско полицейско управление в цялата страна, с който бяха събрани близо 4000 лева. Парите ще бъдат предоставени на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР, а инициативата  бе на символичния домакин на церемонията главен комисар Христо Терзийски, директор на Главната дирекция „Национална полиция".