Коледари наричаха за здраве, благополучие и късмет служителите на Областна управа

Добруджанци

22-12-2017, 17:22

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Красимир Кирилов е новият областен управител на Добрич

Красимир Кирилов връчи на гл. художествен ръководител на ПФА „Добруджа“ Стоян Господинов грамота за приноса му в опазването и популяризирането на българския и добруджанския фолклор

Да е здрава, да има берекет и късмет, наричаха за стопаните в Областна администрация Добрич добри гости коледари от професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“, съобщават от пресцентъра на Областна управа. По традиция и тази година те гостуваха в администрацията и благословиха домакина Областния управител Красимир Кирилов. Той дари коледарите с дъхав кравай и помоли да благословят хляба на Добруджа и всичките жители на областта. Дружината нарече за благополучие и щастие във всеки дом, а домакините ги дариха щедро.

С кръшни танци коледарите благодариха на добрите домакини. След като изпрати дружината Областният управител Красимир Кирилов се срещна с главния художествен ръководител на ПФА „Добруджа“ Стоян Господинов. Кирилов връчи грамота на хореографа за приноса му в опазването и популяризирането на българския и особено на добруджанския фолклор.