Спортист №1 на Кюстендил стана националният състезател по борба Августин Спасов

Областният управител награди първенците в "Спортист на годината“ в Кюстендил

За осемнадесета поредна година Дарик радио и Община Кюстендил организират спортната класация „Спортист на годината“ в областния град. Традиционно областният управител на област Кюстендил Виктор Янев уважи събитието и награди част от най-изявените в спорта младежи на град Кюстендил. Той ги поздрави за спортните отличия и им връчи статуетка, грамота и подаръци. Спортист №1 на Кюстендил за 2017 година стана националният състезател по борба Августин Спасов от клуб “Васил и Георги Илиеви”. Той е полуфиналист от Световното първенство по борба, в класическия стил за мъже до 23-годишна възраст. Той бе награден от кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.

Спортист №2 на Кюстендил е състезателят по карате Георги Матуски от КК “Шурикен”, с треньор Емил Димитров. Той е вицесветовен шампион в дисциплината ката на Световна Купа в Умаг, Хърватска. След изиграни 6 срещи, 64 участника в категорията на 12-13 годишните.

Спортист №3 на Кюстендил е Цветозара Миленкова, състезател по художествена гимнастика от клуб “Велбъжд”, с треньор Весела Николчова. Тя е вицерепубликанска шампионка на многобой, при конкуренция от 85 деца на ДП „Девойки младша възраст до 10г.“ –, 2м. на финалите в съчетанията без уред и 3м. на финал въже.

Отличени бяха Спортист на Кюстендил при хората с увреждания- Николай Христов и Спортист на Кюстендил при ветераните- Петър Богаевски. Николай Христов спечели бронзов медал за България на карате от Олимпийските игри за глухи спортисти - Дефлимпикс, с треньор Борислав Иванов Петър Богаевски стана вицесветовен шампион по борба за ветерани, състезава се в Дивизия “А”, възраст 36- 40 години. Богаевски се бори в категория 130 кг., треньор- Валери Райчев.

26 клуба работещи за спорта в община Кюстендил номинираха свои състезатели, които получиха специален плакет изработен за церемонията Спортист на Кюстендил 2017 г.