7400 лева събра Седмицата на благотворителността 2017

Мисия Пловдив

23-12-2017, 10:15

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Средствата са събрани по време на петото издание на Седмицата на благотворителността в града под тепетата

Заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика в Община Пловдив Георги Титюков връчи чек за 7400 лева на директора на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца от аутистичния спектър Анна Пармакова. Средствата са събрани по време на петото издание на Седмицата на благотворителността в града под тепетата, която се проведе от 30-ти септември до 8-ми октомври 2017 г.

Заместник-кметът Георги Титюков благодари на всички, който подкрепиха каузата, на доброволците и партньорите от Зонта клуб, Националния алианс за работа с доброволци, Фондация „Съзидание 2012“, „Арте“ и др.

В Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца от аутистичния спектър специализирана подкрепа получават 25 деца. Социалната услуга е безплатна за родителите, тъй като се финансира от общинския бюджет.

Директорът на дирекция „Социална политика“ в Община Пловдив Веселина Ботева благодари на екипа от професионалисти, които в работата си прилагат добрите световни практики.

Любовта към децата е нашата основна мотивация, подчертаха дамите от Центъра.

Припомням, че началото на Седмицата на благотворителността тази година даде харизматичният Ути Бъчваров, който показа завидни грил-умения на голямата скара на пл. „Стефан Стамболов“ №1.  Мероприятията продължиха с бутиков концерт „БГ 60-те с Шекерова live band“ в Камерна зала на Драматичния театър, с концерт на ученици от НУМТИ „Добрин Петков“ и приятели. Като част от кампанията бе реализирана инициативата „Прегърни ме – дари детска усмивка“ с подкрепата на Мис Свят 2016 Галина Михайлова и Натали Трифонова, както и петото поредно издание на Състезание с патета.