Дневен хороскоп - неделя, 24 декември 2017

 

Овен

Днес не сте склонни да бъдете открити пред другите. Ще се появят лични тайни. Може да участвате в някакво разследване. Тайнствените обстоятелства може да станат източник на вдъхновение.

     
 

Телец

Подходящ момент за обединяване на усилия, включително за съвместно бъдеще. Въпреки положителните тенденции, звездите ви съветват да не изгаряте всички мостове след себе си, докато не постигнете пълна сигурност.

     
 

Близнаци

Днес някои от вас ще бъдат привлечени от конкретна цел, други от миражи. Възможно е да мечтаете за реванш или да върнете част от миналото. Не забравяйте, че понякога добрите намерения водят до грешен резултат. 

     
 

Рак

Днес имате много преимущества. Много от вас ще имат невероятен късмет. Няма да ви липсва вдъхновение. Задайте си реалистични цели и изберете правилните средства за постигането им. Вашият надежден "пилот" може да бъде интуицията или вярата.

     
 

Лъв

Звездите ви съветват да запазите действията си в тайна. Не си струва да запознавате странични хора в тайните на делата си или в подробности за частния ви живот. Увеличава се вашата впечатлителност, изостря се чувствителността ви.

     
 

Дева

Важно е да избягвате подводните камъни в общуването. Денят е добър за сливане на душите и обединяване на усилията, но на фона на мълчаливо взаимно разбирателство. Вашите думи могат да развалят идилията, като бъдат възприемани като критика, гняв, мърморене, ругаене.

     
 

Везни

В днешния ден е възможно нещо да ви обезпокои, да възникнат някакви пречки в последния момент. Домашният ви любимец (които имат такъв) може да се нуждае от повишени грижи.

     
 

Скорпион

Денят ви изглежда ще бъде спокоен. Бъдете тактични и внимателни не само по отношение на хората, на които държите, но и на всички останали. Така ще избегнете и всякакви недоразумения помежду си. 

     
 

Стрелец

Днес се нуждаете от някой, пред който да можете да излеете своята душа. Добре ще е да преодолеете изкушението да говорите, тъй като чувствата ви не са в хармония с разума. Изключение има само за най-близък човек.

     
 

Козирог

Днешната лунна енергия работи във ваша подкрепа. Благоприятно е за общуване, но ако пътувате, бъдете бдителни! Възможни неприятности на пътя. Склонни сте леко да преувеличавате своите възможности и сили.

     
 

Водолей

Днес ще се отличавате с щедрост. Желателно е да се следи баланса между приходите и разходите. Вашето общуване ще протича лесно. Ще бъдете твърде приятни за околните с приповдигнатата си духовитост и добро настроение.

     
 

Риби

Днес мечтайте и правете хубави планове - те непременно ще се сбъднат макар и по-късно. Подходящ ден за добри дела. Много от вас ще бъдат водени едновременно от благородни и амбициозни мотиви.

     

СЪВЕТИТЕ НА ФОРТУНА

  Днес бъдете внимателни с думите, които изговаряте. Необмислените и лоши думи може да се сбъднат, но те като бумеранг ще се върнат обратно при вас дори и неволно да сте ги изпуснали. Мистерията на този ден е проиграна в “Приказка за златният петел”. В този ден лесно можете да се простудите, а един охрипкавял глас и кашлица са предупреждение за това, че не вървите по правилен път.

Питагорейците в този ден практикували мълчание.

Един човек отишъл при монах отшелник и го попитал:” Какъв смисъл виждаш в живота сред тишината?” Монахът, който тъкмо черпел вода от дълбок кладенец, отвърнал на госта си:
-Погледни в кладенеца! Какво виждаш?
Човекът надникнал в кладенеца.
-Нищо не виждам!
След малко отшелникът отново поканил госта:
-Погледни в кладенеца!Какво виждаш!
Онзи отново надникнал вътре:
-А, да, сега виждам себе си!
Монахът кимнал:
-Ето, виждаш ли, одеве, когато черпех вода, тя беше неспокойна. Сега е спокойна. Това е значението на тишината – виждаш себе си!