Кухнята за бедни раздава днес празнична храна

Над 140 души ще получат и пакетчета с плодове

Социално слабите приятели на Кухнята за бедни към храм "Свети Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" ще получат днес за Рождество Христово постна празнична храна - сърми, бобена и картофена салата от известно благоевградско заведение. Доброволци заедно с ученици от първи клас в 7 ОУ в Благоевград се потрудиха за плодовете - събраха голямо количество мандарини, ябълки и банани, от които направиха пакетчета.

Освен това хората ще чуят и задушевна църковна проповед, която ще ги стопли в студения неделен ден. Така освен обедното меню, всеки ще отнесе със себе си и по нещо, над което може да размишлява и което да го подкрепя в ежедневието му до следващата неделя.

Ако искате да получите повече информация как може да сте полезни на инициативата, може да отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград. Необходимо е само желание!

На тези места може и да се осведомите за текущите работилници и школи, които църквата организира - хорово пеене, иконопис, неделно училище и журналистически клуб.

Информация за текущите нужди на църквата и кухнята също може да откривате, ако се присъедините във фейсбук групата "Ако си дал на другия".