Как да пресадим елхичката след Коледа?

Общество

24-12-2017, 07:10

Снимка:

pixabay

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

КАТ предприема допълнителни мерки за сигурност

В последните години все повече българи поглеждат към коледните дръвчета в саксии

След края на еуфорията и празниците идва ред на прибирането на елхата или изхвърлянето й. В последните години все повече българи поглеждат към коледните дръвчета в саксии, които можем да засадим или да отглеждаме на балкона си до следващото Рождество.
Преди да пресадим или отнесем елхичката на балкона си, трябва редовно да я поливаме и да я държим далече от радиатори и печки, за да не ѝ опадат игличките. Когато времето се постопли и температурите се качат над нулата, можем да изнесем дръвчето навън.
Добре е преди пресаждането й, елхичката да не престоява повече от две седмици в дома ни, за да може по-лесно да се аклиматизира навън.
От Столичната община призовават тези от нас, които сме украсили дома си с елха в саксия, след празниците да я пресадим в междублоковото пространство, за да можем да се грижим за нея.
Ако коледните дръвчета са отрязани живи елхи, не трябва да забравяме да ги изхвърлим до контейнера за смет, за да могат да бъдат събрани и извозени за преработката им в компост.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен