Традицията повелява днес елхата да се украсява

Животът

24-12-2017, 07:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Семейството трябва заедно да украси елхата

Коледната елха несъмнено е един от най-красивите символи на Коледа, без който празникът не и бил същия. Традиционно коледната елха се украсява на 24 декември и остава така до 6 януари. Това правило обаче все по-малко се спазва и вече коледната елха се украсява и в началото на декември. Така тя радва членовете на семейството по-дълго време и удължава празничното настроение.
Присъствието на коледната елха по домовете на хората има много дълга история и тази традиция винаги стопля сърцата на всички. Макар и вече живата елха да отстъпва преди изкуствената елха, празничното настроение е истинско.
Според поверието всяка година трябва да се купува по една нова играчка, която да се закачи. По този начин елхата става част от историята на семейството, защото всяка една играчка бележи една година от живота. В нашата страна обичаят за украсяване на елха идва от Русия.
Ако искате да спазите традициите, украсете елхата си заедно със своето семейство точно в навечерието на светлия празник Коледа, а именно на – 24 декември, Бъдни вечер. Семейството трябва заедно да украси елхата.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен