Отец Ангел Ангелов: Рождество е празник на празниците!

Общество

26-12-2017, 11:42

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Възкресението на Исус Христос е невъзможно без Рождество

Рождество Христово е празник на празниците - това каза в ефира на БНТ отец Ангел Ангелов, предстоятел на храм "Св. София".

Според него, Възкресението на Исус Христос е невъзможно без Рождество и с него се дава началото на този спасителен план, който само Господ прие човешката плът и дойде сред нас, за да я въздигне и постави отдясно на нашия Бог.

"Има един период пред този празник, който църквата го е определила тогава, когато трябва да се съсредоточим, да помислим върху нашата греховност, да извървим тези 40 дни, за да стигнем до голямата радост на Рождеството. И тогава трябва да сме смирени. Но смирението е всекидневие, т. е. за вярващия това трябва да е всекидневие, реалност, в която живее. На фона на това, което виждаме в собствения си свят, прекалената агресия и всичко, което води човек срещу човека, дори и най-малкото нещо, което можем да открием, е смирението между хората. Но това ни най-малко не трябва да ни отчайва, т. е. винаги имаме време да се променим и то в доброто", обясни отецът.