Благотворителна изложба "НосиЯ до сърцето си"

Добруджанци

27-12-2017, 09:10

Снимка:

фейсбук

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фондация „БЪЛГАРИН“ открива благотворителна изложба “НосиЯ до сърцето си”

Откриването е днес, 27 декември

Фондация БЪЛГАРИН организира благотворителна изложба “НосиЯ до сърцето си”, инициатива за насърчаване и подпомагане на талантливи деца, изучаващи български фолклор. След представянето на картините в Националния етнографски музей, домакин на изложбата е Гранд Мол Варна, съобщават от фондация БЪЛГАРИН.
Художничката Юлия Бузилова, откликна на благотворителната кауза и предостави 11 нейни творби - прекрасни картини с фолклорна тематика и мотиви, които ще бъдат предложени на търг, като с реализираните приходи ще бъдат закупени народни носии за талантливите деца от Национално училище за фолклорни изкуства “Филип Кутев” гр. Котел и народно читалище”Христо Ботев” гр. Калофер.
Една от картините, участващи в благотворителната изложба е вдъхновена от фотография на Асен Великов, направена по време на Роженския събор през 2016 г. и средствата събрани от нея ще бъдат дарени на Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН в подкрепа на дарителската кампания за образователен център в Националния етнографски музей.
Откриването на изложбата е на 27 Декември. Експозицията ще бъде изложена до 12 Януари 2018 година в Гранд Мол Варна.