Проект за неформално образование по щастие разчупи стереотипите

Под надслова „Супер е да си дете”

Единствената страна, в която има министерство на щастието е Бутан. Единствените деца, които в продължение на две години имаха часове по щастие, са старозагорските. Ученици от Чирпан и областния град сами дадоха името на извънкласните си занимания, които преминаваха под надслова „Супер е да си дете”.
Проектът за неформално образование по щастие  се изпълняваше от Клуб „Отворено общество” Стара Загора и стартира в СУ „П.К.Яворов” в Чирпан през учебната 2015 година, но за радост на участниците се удължи до декември 2017 година. В него се включиха ученици от 3 и 4 клас, като участието им се базира на собственото им желание, играта бе тяхна работа, а ученето-удоволствие и забавление. Към проекта се присъединиха още три старозагорски училища- НУ „Д.Благоев”, Второ основно училище и СУ „М. Горки”.
Проектът НОЩ осигури за малките участници 220 учебни часа. Човек може да бъде щастлив-доказа го именно Оптимистичният проект за неформално образование по щастие!
 
Ден след Коледа, когато всеки от нас си пожела здрави и успешни дни, чуйте в прикачения файл как и в какво малчуганите, техните родители и учители откриха щастието.