Десетки загинали при атентат в Кабул

Свят

28-12-2017, 11:25

Снимка:

wikimedia

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

ИДИЛ пое отговорност за атентата в Кабул

Жертвите на атентата в Кабул станаха 10

Никой не е поел до момент отговорност за това нападение

Най-малко 40 души загинаха и 30 бяха ранени при днес бомбено нападение в столицата Кабул, съобщи министерството на вътрешните работи, цитирано от световните агенции и БНТ. Противоречиви са информациите за това коя е мишената на нападението. По данни на говорител на министерството, цитиран от Ройтерс, то е извършено срещу афганистанската информационна агенция "Войс".

Франс прес и ДПА съобщават, също позовавайки се на министерството на вътрешните работи, за 40 убити при серия от експлозии, ударили днес шиитски културен център в Кабул. Сградата на културния център се намира до тази на информационната агенция, която първоначално се смяташе за мишена на нападението, отбеляза АФП.

"Мишена на атаката бе културният център "Табаян". Там имаше церемония по повод 38-ата годишнина от съветското нахлуване в Афганистан, когато стана (първата експлозия), заяви за АФП помощник-говорителят на министерството Насрат Рахими.

Още две взривни устройства избухнаха пред сградата, където се бяха събрали хора да помагат на пострадалите от първия взрив.

Никой не е поел до момент отговорност за това нападение. Талибаните дори публикуваха комюнике, в което отричат да са замесени.