Напълниха ареста с пияни и дрогирани шофьори

Образувани са куп бързи производства

На 28 декември в Първо РУ - Плевен е започнато досъдебно производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. На 25 декември 2017 година в 14:40 часа в град Плевен на булевард “Данаил Попов" при проверка е установено, че 27-годишен от Плевен е зад волана на "БМВ" след употреба на кокаин. Пробата е взета с техническо средство "дрегер дръг тест 5000". 27-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор в РП – Плевен.  Продължава работа разследващ полицай. 

На 28 декември в Първо РУ- Плевен е  започнато досъдебно производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК.  На 24 декември в 04:05 часа в жк."Воден" при проверка с техническо средство на водача на лек автомобил "Фиат-Брава" – 26-годишен от Плевен е установено, че шофира след употреба на алкохол - с концентрация 1,61 промила. 26-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор в РП – Плевен.  Продължава работа разследващ полицай.

На 25 декември в 17:15 часа в град Плевен на улица "Цар Самуил" служители на сектор "ПП" при ОД на МВР – Плевен спират лек автомобил "Фолксваген шаран". При извършената проверка на водача – 41-годишен от Плевен, се установява, че управлява лекия автомобил с концентрация на алкохол  1,51 промила. Пробата е взета с техническо средство "дрегер алкотест". Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Продължава работа  разследващ полицай.

На 26 декември в 03,05 часа в село Брестовец служители на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР Плевен спират лек автомобил „Опел Астра“. При проверка с техническо средство е установено, че водачът – 49-годишен от Плевен, управлява лекия автомобил с концентрация на алкохол 2,09 промила. 49-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК, по което продължава работа  разследващ полицай.

На 23 декември около 01:20 часа в Плевен служители на Второ РУ – Плевен спират лек автомобил „Ауди“. При проверка с техническо средство е установено, че водачът – 29-годишен от село Сухаче, управлява лекия автомобил с концентрация на алкохол 1,49 промила. Уведомен е дежурен прокурор при РП Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК, по което продължава работа  разследващ полицай.