Анонимно дарение от Германия пристигна в приюта за кучета

Храните са с високо качество и ще бъдат използвани за по-слабите и недохранени животни

В Общинския приют за бездомни кучета в Стара Загора пристигна дарение от Германия, съобщават от пресцентъра на общината. Два контейнера и два палета с общо тегло 1200 кг. с необходими храни и вещи за обитателите на приюта са били доставени с камион на куриерска фирма.
Дарението включва храна за кучета и котки - консерви, гранули и лакомства. В пратката има също легла за кучета, одеяла, кофи, метли и всякакви пособия и консумативи, необходими за работата на приюта.
Изпращачът е анонимен, но всичко ще намери приложение в отглеждането на подслонените там близо 100 кучета - възрастни и бебета. "Нямаме никаква информация кой може да ни изпраща това дарение. Подобен жест се случва за първи път от създаването на приюта", е споделила управителката Полина Георгиева. Тя е уточнила, че храните са с високо качество и ще бъдат използвани за по-слабите и недохранени животни.
Общинският приют има капацитет 50 кучета, които след залавянето им следва да бъдат кастрирани и върнати на местата, откъдето са прибрани, ако не са агресивни. Той се издържа със средства от общинския бюджет, като за година са предвидени 100 000 лв. Доброволци и граждани помагат редовно на приюта и правят различни дарения, но параметрите на днешното са необичайни, отбелязват служителите там.