Арестуваха румънски измамници, вилняли в Пловдивска област

Крими

03-01-2018, 11:28

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

С постановление на районната прокуратура на 43-годишния румънски гражданин е повдигнато обвинение, взета му е 72-часова мярка за неотклонение

23-годишен пловдивчанин стана жертва на измама, съобщиха от полицията. Той потърсил помощ в полицията в Първомай на 29 декември. Инцидентът станал около 15.00 часа на главния път Пловдив-Хасково. Мъжът разказал, че пътувайки с автомобила си, преди разклона за село Бяла река, забелязал двама мъже и жена да махат за помощ покрай спрян в аварийната лента лек автомобил “Фолксваген” с немска регистрация. Шофьорът веднага спрял.
Когато слязъл от колата бил заговорен от единия от мъжете на развален български език. Чужденецът успял да убеди младежа да му услужи с българска валута, давайки в замяна на получените 150 лева два пръстена от жълт метал, според чужденеца - златни. След проверка при бижутер обаче мъжът разбрал, че е подведен.
По случая било образувано досъдебно производство и стартирал комплекс от оперативни действия под наблюдението на Районна прокуратура – Първомай. В хода на разследването бил изпратен снимков материал от камерите за видеонаблюдение на територията на община Първомай в Съвместния контактен център за полицейско и митническо сътрудничество на Дунав мост.
Благодарение на добрата координация и оказаното съдействие от страна на румънската полиция, скоро била установена самоличността на 43-годишния извършител и съучастниците му – 52-годишен мъж и 42-годишна жена. Тримата били обявени за издирване и при влизане в Румъния задържани.
С постановление на районната прокуратура на 43-годишния румънски гражданин е повдигнато обвинение, взета му е 72-часова мярка за неотклонение. Работата по пълното документиране на случая и установяване на съпричастността му към подобни престъпления в страната продължава.