Студеното време в САЩ е взело 17 жертви

Свят

05-01-2018, 09:15

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Температурите в САЩ достигнаха -40 градуса

Температурите ще започнат да се повишават едва в началото на следващата седмица

Лошото време в Съединените щати е взело най-малко 17 жертви, съобщават американски телевизии, цитира БНТ. Повече от 5000 полета са отменени заради тежката зимна буря, която удари Източното крайбрежие. 100 000 домакинства останаха на тъмно.

Още двама души са загинали при бурите, обхванали Франция. Така жертвите на бурята "Елинор" до момента са три. Пожарникар беше отнесен, докато спасявал семейство, блокирано от наводнение и колегите му още го издирват. Докато обстановката в Европа постепенно се нормализира, Сединените щати бяха блокирани от сняг и виелици.

Зимна буря връхлетя Източния бряг на САЩ - от Северна Каролина до Мейн. Ветровете на моменти са достигали до 113 км/час. Сняг и заледени пътища затрудняват трафика, нарушена е работата и на ключови летища, което доведе до отмяната на близо 5 хиляди полета от и за САЩ. Десетки хиляди домакинства останаха без електричество. От съображения за сигурност са затворени училищата в Ню Йорк, Бостън, Филаделфия и Вашингтон.

За първи път от 30 години в столицата на Флорида падна сняг. Очакванията са за 30 сантиметрова снежна покривка в Бостън. В Ню Йорк също натрупа 20 сантиметра сняг, а в Чикаго термометрите отчетоха минус 19 градуса.

Температурите ще започнат да се повишават едва в началото на следващата седмица, според прогнозите на метеоролозите. Дотогава Източният бряг на Съединените щати остава в леден капан.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен