Изложба на млади артисти се проведе в София

София Лайф

05-01-2018, 09:22

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Модернистичните творби са избрани чрез сериозен конкурс

„Лъжица култура за София“ - така се нарича изложбата на млади артисти, които за първи път стъпват на голямата сцена на изкуството, предаде БНТ.  Модернистичните творби са избрани чрез сериозен конкурс, като едно от изискванията било кандидате да са под 25 години.

"Създадохме страница във фейсбук, на която и по имейл много млади хора ни изпратиха техните картини, снимки", обясни един от организаторите, Гергана Добрева.

Изложбата няма конкретна тема, всеки изразява себе си свободно, чрез снимки, картини и колажи. Проектът е дело на десетокласници от София.

"Иначе се казва „Лъжица култура“, защото хората доста... не бих казал страдат от културен глад, но го има. И ние сме като свободна платформа, която дава шанс на млади аристи, да стъпят за първи път на сцената на изкуството", обясни Виктор, друг от организаторите.

Най-младият участник в изложбата е на 17, а най-възрастният - на 24 години. Творбите на всички автори могат да се видят до 12 януари на ул. „Иван Денкоглу“ 24 в столицата. Входът е свободен.