Ивелин Попов със заслужен хеттрик за най-добър играч на България

С всяка година става по-добър

Ивелин Попов стана футболист номер 1 на България за 2017 година. Той направи своеобразен хеттрик от отличия за най-добър играч на България. Преди това спечели приза за най-добър футболист в страната през 2015 и 2016 година.

С това си постижение Попов изравни рекорда от три спечелени приза за футболист на годината на големия Христо Бонев.

След като получи отличието Попов много хубаво характеризира трите си награди. Според нето първата е била най-чакана. Втората идва след голяма конкуренция,а третата показва неговото израстване.


Съвсем логично е Попов да бъде новият стар носител на приза за футболист на годината в България за 2017 година. В националния отбор има дефицит на играчи, които се състезават в добри европейски отбори. А Ивелин е един от малкото. Той защитава цветовете на руския гранд Спартак Москва.

Освен,че е капитан на националния ни отбор стана и първенец на Русия със Спартак. В двете впечатляващи победи на България над Швеция и Холандия в София в световни квалификации, капитанът на националния тим Попов бе един от важните действащи футболисти.


Освен това Попов се изявява и като лидер на националния тим. В трудни моменти винаги надъхва съотборниците си със своя характер. Така,че третото му поредно отличие е съвсем заслужено.