Нова детска площадка радва децата на улица „Преспа“

Мисия Пловдив

09-01-2018, 12:56

Снимка:

район „Източен“

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Детската площадка е сертифицирана и отговоря на всички изисквания за качество и безопасност

Кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков инспектира днес новоизградената детска площадка на улица „Преспа“. Съоръженията вече са притегателно място за най-малките жители на квартала, а при хубаво време мястото е пълно с деца и родители, сподели управителя на етажната собственост на ул. „Преспа“ 4 Вили Пенчева.
Детската площадка е сертифицирана и отговоря на всички изисквания за качество и безопасност, подчерта районният кмет Николай Чунчуков. Той съобщи още, че съоръженията са шведски и са изработени от висококачествени материали. Предназначени са за деца до 12 години от различни възрастови групи. Площадката включва комбинирано съоръжение с пързалка, часовник и съоръжение за катерене, люлка-махало с две седалки, едната от които е тип „кош“ за най-малките деца до 3 години, люлка-везна, клатушка.
Мястото е отделено с красива дървена ограда, настилката е противоударна, а за удобство на родителите са монтирани пейки. Стойността на новата придобивка е 50 000 лева.
„С изграждането на тази детска площадка изпълнихме поет ангажимент към жителите в близките блокове“, заяви кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков и призова гражданите да пазят и да се грижат за новата придобивка.
След цялостното преасфалтиране на ул. „Преспа“ през миналата година заедно с домоуправителя Вили Пенчева районният кмет обсъди нови идеи за допълнително облагородяване на пространството.