Електромобили ще превозват делегати за събития от европредседателството

Общество

11-01-2018, 06:46

Снимка:

eu2018bg

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Л. Павлова: Кохезионната политика трябва да продължи

15-те електромобила, които са специално брандирани, ще бъдат позиционирани на паркинга на Терминал 2 на Летище София

„Над 10 хиляди души ще имат възможност да се възползват от електрическите автомобили, предвидени за превозване на делегати по време на българското председателство на Съвета на ЕС.“ Това съобщи министърът за Председателството на Съвета на ЕС Лиляна Павлова пред журналисти при представянето на колите.

Договор за предоставянето на електромобилите заедно с шофьори е подписан още пред декември. Павлова отбеляза, че електромобилите са важни за опазване на околната среда и така ще може да се промотира и тази тема, която ще се обсъжда и по време на българското председателство.

15-те електромобила, които са специално брандирани, ще бъдат позиционирани на паркинга на Терминал 2 на Летище София. На летището са изградени и три зарядни станции за електромобили, които ще останат там и след председателството. Електрическите автомобили ще превозват делегатите за събитията от категория B и C – експерти в работните групи и участници в сесиите от парламентарното измерение. Екипите по посрещане ще насочват пристигащите, а и има специални знаци, които указват посоката към метрото, електромобилите и информационното гише.