Митрополит Йоан поздрави ромите християни с настъпването на новата година

Животът

12-01-2018, 10:30

Снимка:

Варненска и Великопреславска света митрополия

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Митрополит Йоан ще служи на светли петък в Добрич

Рождественско послание от Варненски и Великопреславски митрополит Йоан

На 14 януари е началото на новата година за тях

На 11 януари 2018 година Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан поздрави ромите християни с настъпващата Нова година, които според юлианския календар празнуват паметта на свети Василий Велики на 14 януари, тогава е и началото на новата година за тях. Заедно с Архиерея бяха свещеник Ясен Шинев и митрополитският дякон Любомир Георгиев, съобщават от Варненска и Великопреславска света митрополия.

В столовата на Община Варна бе проведено празнично тържество като преди това Негово Високопреосвещенство отслужи молебен. След това се обърна към всички и разясни разликата от 13 дена между двата календара - юлиански и григориански, както и в кои поместни православни църкви се използват.

Митрополит Йоан благопожела на всички новата година да е изпълнена със здраве, търпение, смирение, спокойствие и да избягваме греха, който разрушава човешката личност и отдалечава човека от Бога. Той допълни още, че Христос не влиза насила в ничий дом или човешко сърце, а очаква ние да Го допуснем с нашата свободна воля.