Петгеймова битка прати Добруджа 07 на полуфинал

Спорт

13-01-2018, 00:03

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Добруджа 07" излиза срещу "Пирин" (Разлог) за Купата на България

Шумната агитка от Добрич подкрепяше през целия двубоя своите любимци

Добруджа 07 стана последният полуфиналист в турнира за Купата на България. В мач номер 4 от четвъртфиналите на надпреварата, който бе изключително драматичен и равностоен, тимът от Добрич се наложи с 3:2 (25:18, 24:26, 24:26, 25:20, 15:13) над тима на Пирин (Разлог).  

 Шумна агитка от Добрич подкрепяше през целия двубоя своите любимци. Тимът на Добруджа 07 затрудни много посрещането на Пирин. Началният удар бе едно от най-силните оръжия за отбора на Петър Пенев в първата част.

 Двата тима се "захапаха" във втория гейм. При 17:15 за Пирин играчите на Добруджа 07 направиха 4 поредни точки, две от които директно от начален удар на Жулиен Георгиев. Пирин обаче не се предаде. Атака в аут на добричлии при 25:24 позволи на тима от Разград да изравни.

 Петър Пенев заложи на Денимир Димитров като титуляр, но по-късно на полето се появи Христо Енков.

 

Трета част бе не по-малко интересна и оспорвана. Подобно на втория гейм и тук Добружа 07 имаше шанс първи да завърши, но Пирин спаси. Последва равенство при 24:24 и възможност за тима от Разлог да излезе напред в резултата. Играчите на Северин Димитров не пропуснаха шанса и поведоха с 2:1.

Добруджа 07 контролираше играта в четвъртия гейм и прати мача в тайбрек. В него двата тима продължиха да бъдат равностойни, а в края добричлии ликуваха.

 На полуфиналите Пирин ще играе с Монтана, който победи Марек с 3:1. 

 Пирин: Георги Елчинов, Илиян Преспов, Стилиян Асенов, Благовест Катранджиев, Костадин Гаджанов, Мартин Кръстев и Петър Каракашев – либеро;

Треньор: Северин Димитров;

 Добруджа 07: Денимир Димитров, Денис Чавдаров, Невен Нешев, Светослав Арнаудов, Димитър Маринков, Жулиен Георгиев и Христо Христов - либеро;

Треньор: Петър Пенев

Източник: bgvolleyball.com