АПИ: Всички републикански пътища са проходими при зимни условия

Животът

15-01-2018, 09:36

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Над 700 машини обработват пътните настилки

Над 700 машини са обработвали през нощта пътните настилки по републиканската мрежа в районите със снеговалеж. През деня работата  на снегопочисващата техника  продължава,  за да се  осигури проходимостта на пътищата при зимни условия.
Без ограничения е движението през проходите „Айтоски”,  „Обзорски”, „Печинско”, „Превала”, „Предел”, „Републиката“, „Ришки” и „Рожен”.
Забранено за МПС над 3,5 тона е преминаването през проходите „Дюлински” и „Пампорово”. Ограничено е движението на товарни автомобили над 10 тона през  „Вратник” и „Твърдишки“.  Ограничено е движението за МПС над 12 тона през проходите „Петрохан“, „Троянски“, „Котленски“ и „Шипка”.
27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и продължават поддържането на републиканската пътна мрежа. Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път само с подходящи гуми, тъй като прогнозите са за засилване на снеговалежа през деня, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.  Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.