Караянчева поздрави Джафери за ратифицирането на Договора за добросъседство

Политика

15-01-2018, 15:45

Снимка:

youtube/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Македонският парламент официално ратифицира Договора за добросъседство

Договорът ще даде импулс за развитие на сътрудничеството и приятелството между България и Македония

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева поздрави своя македонски колега Талат Джафери по повод ратифицирането на договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете страни от парламента на Македония.

Ратифицирането на документа е историческа стъпка, с която се потвърждава волята на нашите две страни да продължат усилията си за изграждане на модерни, добросъседски отношения, основани на европейските ценности, отбелязва в писмото си Цвета Караянчева. Тя изразява своята увереност, че договорът ще даде импулс за развитие на сътрудничеството и приятелството между България и Македония във всички области.

В писмото до своя македонски колега Цвета Караянчева припомня, че на 27 юли 2017 г. Народното събрание прие единодушно декларация в подкрепа на подписването на договора и по този начин потвърди широкия политически консенсус и категоричното желание за отваряне на нова страница в отношенията между двете страни. България ще продължи да подкрепя усилията на Македония за интеграция в ЕС и НАТО, отбелязва тя и посочва, че основен приоритет на Българското председателство на Съвета на ЕС, което страната ни пое преди дни, е интеграцията на страните от Западните Балкани.