Дървена ваканция обявиха в училище в Куклен

Животът

16-01-2018, 10:22

Снимка:

община Куклен

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Започнали са разговори между общината и фирмата изпълнител за смяна на котела

Дефектирал газов  котел  в СУ „Отец Паисий” в Куклен принуди кметът  на общината  Мария Белчева  да обяви дървена ваканция от днес, 16 януари, в учебното заведение. Тя може да бъде удължена до три дни, но решението ще бъде взето утре след проверка на инспектори от Регионалната здравна инспекция на място, които ще измерят температурата в класните стаи.
През 2013 година по европейски проект се сменя котела и инсталацията на училище „Отец Паисий” в Куклен. Гаранцията  е 15 години. В настоящия  момент  котела отказва поради натрупан варовик.
Започнали  са  разговори между  общината и фирмата изпълнител за смяна на котела. Той обаче се доставя от Германия, а самата доставка ще се извърши до пет дни след датата на плащане. Ще е необходимо и време за монтаж.
Ремонтът ще се поеме от фирмата изпълнител, дотогава общината планира алтернативни  решения  за провеждане на нормален учебен процес. Има вариант една част от учебните занимания да се преместят в Професионалната гимназия по  селско стопанство, а  при по-малките от 1 до 4 клас  да се премине на двусменен режим и стаите да се отопляват с електроуреди.