Оставиха в ареста рецидивист с 14 присъди

Направил опит за кражба

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Георги М., на 30 г., след като е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 9.01.2018 г. в гр. Стара Загора, в условията на опасен рецидив направил опит да отнеме чужди движими вещи – шоколадови изделия, от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието останало недовършено поради независещи от дееца причини - престъпление по чл.196,ал.1,т.1 вр. чл.194,ал.1вр.чл.18,ал.1, вр.чл.29,ал.1, б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

На 09.01.2018 г., в гр. Стара Загора, обвиняемият Георги М. се разхождал със своя позната. Двамата посетили търговски обект, от който Георги М. взел шоколадови изделия и се опитал да напусне магазина, без да ги заплати. Служител в търговския обект забелязал поведението на обвиняемият и сигнализирал органите на полицията.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан 14 пъти за престъпления от общ характер, предимно против собствеността и държане на наркотични вещества. Деянието на 9.01.2018 г. е извършено в условията на опасен рецидив, след като е бил освободен от затвора на 6.10.2017 г..

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Георги М.  е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Георги М. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.