Млади еколози ще се състезават за втори път в Бургас

Животът

16-01-2018, 12:30

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Общинският съветник Калояна Живкова награди отличени участници в първото издание на конференцията

За втора поредна година Община Бургас ще бъде съорганизатор на конференцията „Да мислим екологично за бъдещето", която се реализира от преподаватели от катедрата по „Екология и опазване на околната среда" при Университет „Проф. д-р Асен Златаров" – Бургас. Това става ясно от докладна записка на общинския съветник от групата на ГЕРБ Калояна Живкова.

При желание отличените участници ще бъдат приети в университета без приемен изпит по една от следните специалности: „Екология и опазване на околната среда" или „Екология и екологичен мениджмънт".
Община Бургас ще предостави за ползване залите на галерия – музей „Георги Баев”.

„Опазването на околната среда има важно значение за всички нас. Повдигането на темата, в активно партньорство с институции и граждани, може само да носи позитиви за каузата. Изграждането на отговорно отношение към природните ресурси, сред младите хора, е инвестиция за поколенията", пише в докладната записка Калояна Живкова.

В първото издание на конференцията взеха участие повече от 60 ученици и студенти. И тази година ще има атрактивни, тематични награди.

Събитието ще се състои в два дни - 26-и и 27-и март 2018 година.

Докладната записка ще бъде разгледана на заседанието на Общински съвет - Бургас на 30 януари.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен