И. Московски: Първата редовна авиолиния между България и Азербайджан е факт

Редовните полети между двете страни ще стимулират развитието на двустранните отношения във всички сфери

Благодарение на усилията на институциите в България и Азербайджан първата редовна въздушна линия между двете страни вече е факт. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на официалното посрещане на първия полет по линията Баку-София, предаде пресслужбата на ведомството.

Министър Ивайло Московски изрази увереност, че редовните полети между двете страни ще стимулират развитието на двустранните отношения във всички сфери и ще дадат възможност на хората за достъпно и удобно пътуване. По думите му, тази въздушна линия е символ на задълбочаващото се приятелство между двата народа и държави, и ще спомогне за осъществяването на множество проекти.

Новата линия Баку–София е 77-та за летище София. Азербайджанските авиолинии, чрез структурното си поделение Бута Еъруейс, са 28-та авиокомпания извършваща полети до най-голямото летище на България, което през последната година отбеляза ръст с над 30% на превозените пътници. Авиокомпанията ще лети веднъж седмично във вторник.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен