Криминалисти иззеха над половин килограм кокаин

Крими

17-01-2018, 11:01

Снимка:

Пресцентър МВР

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Задържан е основен дилър на наркотици в региона; след ареста, първоначалното му задържане е удължено със 72 часа

Над половин килограм кокаин и приспособления за разфасоването му са иззети от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. Полицейските действия криминалистите предприели в неделя, когато екипите задържали В.Д./46г./ - Мечката,  криминално проявен с множество регистрации за блудство, изнасилвания, притежаване на наркотични вещества.

Според първоначалните данни, той е основен дилър на наркотици в региона. При проведеното претърсване в къщата му в пазарджишкото с. Огняново полицаите открили в няколко разфасовки над половин килограм кокаин,три електронни везни, консумативи за разпределяне на високорисковия наркотик. Намерено е и малко количество марихуана.

Мъжът е задържан в ареста за срок от 24 часа, в последствие задържането му е удължено от прокурор от окръжната прокуратура в Пазарджик със 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в Окръжния Пазарджик за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.  Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.