Григор Димитров: Най-щастлив съм от това, че спечелих

Доволен съм от начина по- който се борих

Григор Димитров се класира изключително трудно за третия кръг на Australian Open,съобщи БФ Тенис.
Димитров се наложи с 3:2 сета над квалификанта от САЩ Макензи Макдоналд, №186 в ранглистата на АТР. Гришо спечели с 4:6, 6:2, 6:4, 0:6, 8:6 след 3 часа и 28 минути игра.

В третия кръг Димитров ще играе срещу №30 в схемата Андрей Рубльов. В първите два кръга руснакът победи Давид Ферер и Маркос Багдатис. Димитров и Рубльов са играли само веднъж – на US Open миналия сезон, а руснакът се наложи с 3:0 сета. Двубоят между двамата ще бъде в петък.

Макензи Макдоналд започна по-добре срещата и след пробив на 0 поведе в резултата с 2:1 гейма. В гейм №8 пред Гришо се откриха първи точки за пробив, но Макдоналд се измъкна за 5:3, а при следващия си сервис-гейм, затвори сета с 6:4.

При 3:2 във втората част Григор стигна до преднина 40:0, като успя да реализира втория брейк-пойнт и за първи път в мача стигна до пробив. Димитров постигна още един брейк и затвори сета с 6:2.

В третата част Макдоналд първи проби за 3:2. В ответния гейм американецът имаше аванс 40:0, но го пропиля и Димитров успя да изравни. В седмият гейм Григор губеше с 0:40, но геймът беше спасен. В десетия гейм Григор стигна до два сетбола, като успя да реализира втория за 6:4.

Четвъртата част се разви кошмарно за Димитров. Българинът отстъпи за 22 минути с 0:6. Така изходът на двубоя трябваше да се реши във финален пети сет.

В него българинът се наложи с 8:6 гейма, реализирайки първия брейк-бол в сета.

 

Григор Димитров коментира втората си победа на "Аустрелиън Оупън" над американеца Макензи Макдоналд. Българинът победи с 4:6, 6:2, 6:4, 0:6, 8:6 в битка, продължила близо 3 часа и половина, в която допусна много грешки срещу вдъхновения си съперник.

"Какво да ви кажа... беше труден ден. Най-щастлив съм от това, че спечелих в ден, в който не би трябвало. Той игра невероятно, абсолютно невероятно. Тренирахме заедно в Калифорния, така че го познавах. Той много се е подобри и е на верен път. Игра невероятен мач. Трябваше да се боря и в края опитът много ми помогна. Както и вие – обърна се българинът към феновете. – Много благодаря. Всеки може да победи всекиго, всичко опира до няколко точки и това се случи днес. Когато имаш психическа устойчивост, всичко е по-лесно, но на мен това все пак не ми е първи ден в тура. Доволен съм не от начина по-който играх, а от начина, по-който се борих", завърши Димитров.