Над 10 сигнала за паднали дървета в Стара Загора

Мисия

18-01-2018, 10:29

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Центърът за кариерно ориентиране премина към Община Стара Загора

Във връзка с очаквания силен вятър и обявения жълт код за прогнозата за времето

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37, от снощи до тази сутрин, поради силния вятър, са подадени 23 сигнала. От тях за паднали, в следствие на бурята, клони и дървета са над 10. Граждани са подали информация за препречване от такива за адресите - кв. "Железник", ул. "Капитан Андреев" №15, пресечката на улиците "Отец Паисий" и "Васил Левски", кв. "Казански" бл. №20 и №33, ул. „Хрищенско шосе“ - над центъра за гуми, по бул. „Цар Симеон Велики“, както и по пътя за Казанлък и други. Реагирано е своевременно от служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.
След подаден сигнал за висяща от покрив ламарина на адрес кв. „Три чучура – юг“, №19, същата е била отстранена.
Граждани са информирали и за проблем с висящи светофарни уредби на кръстовището на булевардите "Славянски" и "Руски", от южната част на кръстовището на ул. "Августа Траяна" и бул. "Св. Патриарх Евтимий“. Сигналите са подадени към фирмата отговаряща за поддръжката на съоръженията, работи се по отстраняване на авариите.
Тази сутрин, е сигнализирано и за паднали оградни пана на строеж, граничещ с ДГ №10 „Светлина“. Служители на Звено „Контрол, екология и чистота“ на Община Стара Загора са приели сигнала, след което районът е обезопасен.
Гражданин е информирал и за липса на ел. захранване във вилната зона в района на Баритна мина.
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
Във връзка с очаквания силен вятър и обявения жълт код за прогнозата за времето днес, Община Стара Загора призовава за повече внимание, както и обезопасяване на незакрепени предмети на тераси и прозорци на жилища и офиси.