Даниел Пеев: Участието в Европа е безценен опит

Гръцкият съперник е по-опитния отбор

Монтана надигра пред собствена публика гръцкия Фойникас (Сирис) с 3:1 гейма и направи първа стъпка към класиране на 1/4 финал в турнира за Купата на Претендентите,съобщи БФ Волейболл Въпреки успеха треньорът на домакините Даниел Пеев заяви, че гръцкият съперник е по-опитният отбор и остава фаворит. Ето още какво заяви Пеев след успеха:
 
"Започнахме с победа на осминафиналите на турнира. Останахме единственият български отбор, който да защитава честта на българския клубен волейбол. Това е радостното", каза Даниел Пеев след успеха.
"Фойникас продължава да бъде фаворит, защото е по-опитният отбор. Евентуална победа за тях, с 3:0 или 3:1 гейма във втория мач, означава златен гейм в собствената им зала. Определено  отборът, който е домакин във втората среща, има предимство", коментира треньорът на Монтана.
 
"Особено за млади състезатели е изключително важно да имат евроучастие, да се показват на европейската сцена, да премерят сили с отбори, които при всички положения са с по-големи бюджети и с утвърдени чужденци. Във всяко едно ниво в евротурнирите се сблъскваш с по-силни противници.  Това е безценен опит, който един млад състезател може да добие и аз се радвам, че състезателите на Монтана оценяват това", каза Пеев след срещата.
 
"Допускахме много грешки, но основният проблем бе дали има психическа умора от тридневните битки за Купата на България. Там ми беше опасението, но момчетата успяха да преодолеят загубата от финала, която наистина тежеше, защото искаха да се покажат пред собствена публика. Тази победа ще ни помогне още по-бързо да изчистим главите", завърши Даниел Пеев.