Отворен за движение е пътя Добрич–Генерал Тошево

Мисия Добрич

18-01-2018, 17:42

Снимка:

АПИ

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отвориха пътя Добрич-Варна

Към 15:00 ч. без ток в областта са 52 населени места

От Областно пътно управление информират, че е отворен за движение пътят Добрич – Генерал Тошево, като добавят, че всички пътища от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия и апелират водачите да се движат със съобразена със зимните условия скорост. От ОД на МВР съобщават за едно пътно-транспортно произшествие с материални щети. Служители на Пожарна безопасност и защита на населението са се отзовали на два сигнала за пожар без материални загуби /запалени са били комини/ и на девет повиквания за оказване на техническа помощ – отстраняване на паднали дървета на територията на областта. Пожарникари са помогнали и на линейка на Центъра за спешна медицинска помощ до село Славеево и са евакуирали закъсали коли до Безводица.

От „Енерго-про“ информират, че поради силния вятър има множество прекъсвания на изводи високо напрежение, което води до нарушеното електроснабдяване. Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи продължават да работят за възстановяване на електрозахранването на всички населени места. Към 15:00 ч. без ток в областта са 52 населени места. От ВиК съобщават, че поради липса на електрозахранване по помпените станции в гр. Добрич ще има нарушено водоподаване. Проблеми с водоподаването ще има и на територията на други общини.

В община Добричка е затруднено движението от третокласна и четвъртокласна мрежа, чието почистване се извършва и в момента. Без вода е село Врачанци, а без електрозахранване са 15 села. 11 села в тази община са с частично електрозахранване. Пет села в община Балчик са без електрозахранване, едно е без вода. В община Каварна има 10 села без електрозахранване.

Труднопроходими са пътищата на територията на община Генерал Тошево, 30 села са без ток и 20 села са без водоснабдяване. Има населени места без ток и вода и в общините Шабла и Крушари.