Oткриха Българската палата на „Зелената седмица“ в Берлин

Шмид и Хоган приветстваха България за председателството на Съвета на ЕС и участието й като страна партньор на изложението

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, заедно с германския си колега Кристиан Шмид, кметът на Берлин Михаел Мюлер и еврокомисарят по селско стопанство Фил Хоган откриха българската палата на най-голямото изложение за земеделие и храни „Зелена седмица“ в Берлин.
 
Шмид и Хоган приветстваха България за председателството на Съвета на ЕС и участието й като страна партньор на изложението. 

По време на церемонията по откриване, Шмид напомни на над 3000 присъстващи гости, че всеки от тях вероятно е използвал български продукт. По думите му българското розово масло присъства във всички качествени парфюми и обясни, че литър от безценната течност се получава от 4000 килограма розов цвят.
 
Кметът на Берлин призова съгражданите и гостите на града да опитат изключително вкусната и полезна българска храна.
 
България и българската култура бяха в центъра на шоуто при откриването на 83-тото издание на панаира, в който участват над 1600 изложители от над 60 страни.
 
Народни танци, аудио визуално шоу и модерна българска музика представиха бита и културата на страната.
 
Изложението се провежда от 19 до 28 януари, в Панаир Берлин. На българската палата (10.2) се представят 62 фирми и 12 земеделски производители.