Областният управител на Добрич и "ВиК" ще обсъдят бизнесплана на дружеството

Добруджанци

19-01-2018, 17:18

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Добричлии протестираха против поскъпването на водата (фоторепортаж)

Очаква се КЕВР да излезе с решение за цената до 9 февруари

Областният управител на Добрич Красимир Кирилов и екипът на "ВиК" АД ще обсъдят предложената пределна цена на водата в бизнесплана на дружеството за 2018 година, който вече е депозиран в Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/, съобщават от пресцентъра на областната администрация.
По повод засиления обществен интерес към проблема и организирането на нов граждански протест на 21 януари, от "ВиК" информират за темпа на покачване на цената на услугата, допълват от областната управа. Така от 2.84 лева за кубик през 2012-а водата в региона поскъпва на 2.96 лева през 2016-а, като се предлага от 1 март 2018 година новата цена да достигне 3.28 лева. Очаква се КЕВР да излезе с решение за цената до 9 февруари.
Гражданската инициативна група, която организира протестите против поскъпването на водата, вече прикани в открито писмо КЕВР да насрочи ново обществено обсъждане на бизнесплана на "ВиК", което да се състои в Добрич. Протестиращите ще се съберат в неделя пред областната управа с апела "Да хванем цената за гушата!".