165 машини извършват обработка срещу заледяване в София

Мисия София

22-01-2018, 09:19

Снимка:

pixabay

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

От СО напомнят на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия

В София във връзка с валежите от сняг 165 машини, специализирана техника, цяла нощ извършва обработки със смеси срещу заледяване във всички 24 района на територията на Столична община. Приоритетно се обработват всички улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, основни улици в районите, както и общински пътища и Южната дъга на околовръстен път. Работата по почистване на снега не е спирала през нощта и продължава до към 05:30 часа включително. Поради обилния снеговалеж освен обработки чрез разпръскване на смеси снегопочистващите машини извършват и избутване на снежна маса от пътните платна. Градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

Опесъчаване се извършва на пътища „Драгалевци – Алеко” и „Бояна – Златни мостове” в планината Витоша. Започва и ръчно почистване на подходите към подлези, прилежащи пространства на спирките на градския транспорт. Дейностите по почистването се контролират от екипи на Столичен инспекторат. Екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция” също извършва обходи на терен.

От Столична община напомнят на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия, както и да карат със съобразена скорост. В двата кризисни центъра на Столична община тази нощ са настанени общо 186 души, останали без дом. В центровете те пренощуват, получават храна и дрехи.