Двама пострадаха при верижна катастрофа

На АМ Тракия в Старозагорско

В събота по АМ "Тракия" в посока запад се е движил лек автомобил "Фолксваген Пасат", управляван от 53-годишен мъж от Сърница, обл. Пазарджик, който на км. 172+ 500 е застигнат и блъснат отзад от возило "Мазда 3", управлявано от 26 годишен мъж от  Бургас.

В следствие на удара "Фолксваген"-а напуснал пътното платно в дясно по посока на движението, а "Мазда"-та останала в дясната лента за движение, след което в него се блъснал движещ се в същата посока автомобил "Опел Астра", управляван от 39-годишен мъж от село Гита, обл. Стара Загора.

При настъпилото ПТП водачът на  „Фолксваген“-а е получил фрактура на таза. Настанен е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. Водачът на "Опел" е получил охлузни рани в областта на лицето. Обслужен е амбулаторно и освободен, а водачът на „Мазда“ е без наранявания.

Образувано е досъдебно производство по чл.343, ал.1 от НК. Водачът на „Мазда“ е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен, а на другите двама водачи, поради здравословното им състояние, са взети кръвни проби за анализ.