Оставиха в ареста 18-годишен крадец

Крими

22-01-2018, 15:10

Снимка:

ДОС

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кола удари пешеходец в Казанлък

По искане на Районна прокуратура-Казанлък

В петък, по искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  Румен К., на 18 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 13 януари 2018 г. в условията на повторност и чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот /счупване на стъкло на задна лява врата/ е отнел чужди движими вещи- дрехи, обувки и други лични вещи от владението на другиго, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.195 ал.1 т.3 и т.7 вр.с чл.194 ал.1 вр.с чл.28 ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 13 януари 2018 г., в гр. Казанлък, обвиняемият Румен К. обикалял около жилищни блокове. Той видял, че в паркиран лек автомобил, на задната седалка и на пода, се намира багаж с различни вещи. Обвиняемият счупил стъклото на задната лява врата на автомобила и от купето отнел вещите.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, изготвена е оценителна експертиза и бързото производството ще приключи в законния срок.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е осъждан като непълнолетен за престъпление против собствеността - кражба. Настоящото престъпление е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 1 до 10 години.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.