Класна стая Конфуций към ПУ организира Панда дни в Западен

Мисия Пловдив

23-01-2018, 08:02

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Атрактивна за децата е и творческата работилница „Възли на щастието”

В навечерието на Китайската Нова година Класна стая „Конфуций” към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, съвместно с Институт Конфуций – София и  Район „Западен“ на Община Пловдив организира дни на китайската култура за деца под надслов „Панда дни в Западен“.
Събитието е част от културния календар на Класна стая „Конфуций”, която популяризира Китай и изучаването на китайски език.  Дните на китайската култура ще се осъществят под патронажа на кмета на Район Западен – Димитър Колев, и с подкрепата на Посолството на КНР в България. От 24 до 26 януари малките приятели на Китай ще могат да се докоснат до културата, традициите и кухнята на Поднебесната.
Проектът се осъществява в две направления – за деца от предучилищна възраст и за деца от началните класове. Като част от програмата участниците ще  могат да се насладят на куклен театър по мотиви от китайски народни приказки, а след това да участват в конкурс за илюстрация „Момчето и вятърът”. Най-добрите творби ще бъдат изложени в сградата на Район „Западен” в Пловдив на адрес ул. „Вечерница” 1А.
Атрактивна за  децата е и творческата работилница „Възли на щастието”, по време на която ще се научат да изработват традиционните за Китай амулети. Древното изкуство на възлите, с което се свързват редица легенди, е израз на пожелания за щастие, любов и късмет.
Дните на китайската култура  ще завършат с тържествено откриване на изложба „Панда дни в Западен” и връчване на сертификати на участниците в проекта.