Още три общини в Бургаско пуснаха децата във ваканция

Животът

25-01-2018, 10:31

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Грипна ваканция в Бургас до края на седмицата

От РУО Бургас успокоиха, че има възможност за преструктуриране на учебния материал, така че неучебните дни да не се отразят негативно върху учебния процес

В грипна ваканция излизат всички училища на територията на община Поморие, за периода от 25 до 29 януари, включително. Към момента, епидемиологичната обстановката в общината е нормална.
Заповедта на кмета Иван Алексиев е във връзка със Заповед на директора на Регионалната здравна инспекция – Бургас за преустановяване на учебните занятия във всички училища на територията на област Бургас, като противоепидемична мярка срещу разпространението на грипа.

По информация на РУО Бургас има възможност за преструктуриране на учебния материал, така че неучебните дни да не се отразят негативно върху учебния процес.

От днес училищата и на територията на община Приморско излизат в грипна ваканция. Това бе обявено със заповед на кмета на общината д-р Димитър Германов. До 29 януари следва да бъдат предприети и редица други противоепидемични мерки, се казва в заповедтта му. 

Детските градини остават отворени, като влизането в забавачниците ще става при строг контрол. Децата със съмнение за заболяване няма да се допускат в колективите. По разпореждане на общината са отложени и всички масови мероприятия в Приморско и съставните селища

Още вчера и община Средец обяви грипна ваканция в общо четирите училища на територията.