Националният отбор за жени U19 с нов селекционер

Асен Методиев е новият селекционер

Асен Методиев е новият селекционер на националния отбор за жени под 19 години! Това стана ясно след провелия се днес управителен съвет на Българската федерация по волейбол. През тази година на тима ни в тази възраст му предстои квалификация за Европейско първенство. България е Група D заедно с Естония, Швейцария и домакинът Гърция. Срещите ще се изиграят от 26-и до 29-и април. Място на шампионата в Албания от 1-и до 9-и септември ще си гарантира победителят в групата, а шанс да продължи напред ще има и заелият втората позиция.

През 2017-а година Асен Методиев беше част от щаба на националния отбор за жени под 23 години, който спечели исторически бронзов медал от Световното първенство в Любляна. Методиев беше помощник треньор на селекционера Антонина Зетова,съобщи БФ Волейбол.

Селекционер на националния тим за жени под 17 години остава досегашният наставник Стоян Гунчев. През миналата година под негово ръководство съставът достигна до бронзовите медали на домашното Европейско първенство.  От 13-и до 21-и април страната ни отново ще бъде домакин на шампионата на Стария континент за тази възраст.

За селекционер на националния отбор за мъже под 18 години беше утвърден Пламен Христов, който в началото на тази година класира тима на Евроволей 2018 след 3 убедителни победи в столичната зала „Христо Ботев“. Първенството ще се проведе от 7-и до 15-и април в Чехия и Словакия.