Оставиха в ареста 35-годишен мъж за кражба на телефон

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Панчо П., на 35 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 16.07.2017 г., в гр. Стара Загора, в условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи: 1  брой мобилен телефон от владението на собственика, без негово съгласие с намерението  противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.196,ал.1,т.1 вр. чл.194,ал.1 вр. чл.29,ал.1,б.“б“ от Наказателния кодекс.

На 16.07.2017 г., в гр. Стара Загора, обвиняемият Панчо П. изпитвал недостиг на финансови средства и решил да извърши кражба. Обвиняемият се намирал в квартал “Зора“ и през нощта отишъл до жилищна кооперация. Той влязъл в жилището на пострадалия, който бил забравил да заключи входната врата, и отнел мобилен телефонен апарат. По-късно Панчо П. оставил телефона в заложна къща и получил определена сума, която разходвал за лични нужди.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан за престъпления от общ характер – кражби и държане на високорискови наркотични вещества. Деянието на 16.07.2017 г.  е извършено в условията на опасен рецидив, след като на 28.12.2015 г. Панчо П. е бил освободен от затвора. Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Панчо П.  е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Панчо П. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.